Ako vypnem synchronizáciu na smartfóne alebo tablete s Androidom?

Zariadenia s Androidom používajú synchronizáciu účtov Google. Toto je veľmi správne rozhodnutie, ktoré vám tiež umožní vyhnúť sa strate dôležitých informácií. V niektorých prípadoch však nemusí byť synchronizácia potrebná. Ako to môžem vypnúť?

Prejdite na nastavenia svojho smartphonu alebo tabletu a vyhľadajte sekciu „Účty“.

Ďalej vyberieme aktuálny účet Google, s ktorým pracujete (v zariadení môže byť niekoľko takýchto účtov).

V sekcii synchronizácie musíte zrušiť začiarknutie políčok vedľa sekcií, ktoré by sa nemali synchronizovať. Ak chcete synchronizáciu úplne zakázať, nemalo by zostať jediné zaškrtnutie.

Teraz prejdeme do inej sekcie - „Obnova a reset“.

Tu zrušíme začiarknutie políčok „Zálohovanie údajov“ a „Automatické obnovenie“.

Ak teda svoj účet Google vôbec nechcete používať, bude jednoduchšie ho zo zariadenia odstrániť. Za týmto účelom v časti Účty vyberte požadovaný účet, kliknite na tlačidlo „Ponuka“ a potom - „Odstrániť účet“. Prečítajte si o tom viac tu.

Posledné príspevky